Laatste nieuwsbericht

24 februari 2021

Verbinden op afstand

  • Artikelen
Alle nieuwsberichten

Aankomend evenement

Alle evenementen
Sluiten Close
Scroll verder

Ode aan de soep

Soep is niet alleen makkelijk te maken, maar ook een simpele manier om aan je dagelijkse hoeveelheid groente te komen. Een portie zelfgemaakte soep bevat al gauw 150 gram groenten, meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid, en zit bordenvol vezels, vitamines en mineralen.

Hoewel bij het koken van soep een deel van de vitamines verloren gaat, komen anderen stoffen – zoals antioxidanten – door het koken juist beter tot hun recht. Zo bevatten tomaten lycopeen en wortelen bètacaroteen. Door het koken zijn de antioxidanten uit groente en fruit gemakkelijker door het lichaam op te nemen. Dat zorgt voor een mooi bijeffect: de eventuele beschermende werking van beide stoffen tegen kanker en hart- en vaatziekten is groter als de groenten verwerkt zijn in soep dan wanneer ze rauw worden opgegeten.

Soep is niet alleen goed voor het binnenkrijgen van groenten, ook helpt het eten van soep om je vochthuishouding op peil te houden.

SoupMaker van Philips

Is soep maken veel werk? Helemaal niet! Met de SoupMaker van Philips heb je binnen 18 minuten een compleet voedzame soep op tafel. Doe de ingrediënten in de SoupMaker en dankzij het Z-vormige mes en het geoptimaliseerde verwarmingsprofiel worden de ingrediënten omgetoverd tot een heerlijk warme soep. Daarnaast is de SoupMaker te gebruiken als blender voor bijvoorbeeld smoothies. De SoupMaker is makkelijk schoon te maken en is goed voor een inhoud van 1,2 liter.

Auteur:  Experts van Philips

Recepten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij meer informatie blijven ontvangen over de verschillende thema’s en bouwstenen van het vitaliteitsmodel, vul hieronder je mailadres in.