Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Vitaliteitsmodel

In deze Brainportregio maken en organiseren we samen ontzettend veel mooie dingen en dat blijven we doen. Cruciaal is het dan om vitaal te zijn en te blijven. Dat is natuurlijk logisch, maar niet altijd eenvoudig of vanzelfsprekend. Want het is niet alleen een ontzettend breed domein, maar waar begin je? En bovendien; wanneer doe je het goed in een wereld met miljoenen experts en theorieën.

Wij gaan je daarbij helpen met slimmigheidjes en een overzichtelijk ‘aanbod’, verdeeld over verschillende thema’s en bouwstenen. En natuurlijk samen. Want de kennis die we gezamenlijk én wereldwijd hebben verzameld, maakt ons sterk om jou als individu dat duwtje in de rug te geven. We willen je helpen aan de hand van het vitaliteitsmodel. Het begint allemaal bij de fundering van jouw leven. De fundering van jouw leven wordt gevormd door je passie en drijfveren. Wat zijn jouw drijfveren? Waarom doe je de dingen die je doet? Op die fundering van passie en drijfveren bouw je je leven verder op. Daarvoor heb je bouwstenen nodig, zoals de juiste voeding, voldoende beweging, de sociale omgeving die je steunt en een goede nachtrust. Als die bouwstenen in balans zijn, kun je je energie goed gebruiken, zit je lekker in je vel en kun je lekker aan het werk!

Op dit platform word je gestimuleerd om kritisch te kijken naar jouw eigen fundering en bouwstenen en met de gegeven informatie kun je die eventueel aanpassen en/of aanscherpen. Het belangrijkste is dat je bewust wordt van je eigen leven. Dat betekent niet dat je een streng dieet of een loodzwaar programma moet gaan volgen in de sportschool. Het gaat er vooral om dat je andere mogelijkheden leert kennen om gezondere keuzes te maken in je voeding, meer te bewegen tijdens gewone dagelijkse activiteiten en je nachtrust beter in balans brengt. Die dingen kosten weinig extra tijd of inspanning, waardoor de kans groter is dat je de veranderingen lang volhoudt.

Verder besteden we op dit platform veel aandacht aan je mindset. De veranderingen in je leven zullen moeten passen bij jouw doelen en bijdragen aan de dingen die jij belangrijk vindt. Je verandert je leven niet omdat een ander dat wil of omdat iemand tegen je zegt dat het moet. Het is de bedoeling dat je plezier beleeft aan je leefstijl. Met alle informatie en inzichten weet jij waar je valkuilen liggen en hoe je die om kunt zetten in een positievere manier van leven.