Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Wat zijn jouw drijfveren?

Denk eens na over wat jouw drijfveren zijn. Waarom doe je de dingen die je doet? En welke gedachten schuilen daarachter? Schrijf de zaken eens op papier en stel niet direct te hoge eisen aan jezelf, maar stap voor stap kun je je doel ook bereiken.

Het is belangrijk dat je je bewust wordt van waaróm jij iets wilt of moet veranderen aan je leefstijl en wat daarvoor jouw drijfveren zijn. Belangrijk is dat die drijfveren uit jezelf komen.

Als je je onder druk gezet voelt om te veranderen, dan vind je het moeilijk om het ook echt te doen en is de kans aanwezig dat je terugvalt in je oude leefwijze.

Heb je duidelijk voor ogen wat je wilt veranderen en waarom? Dan is het tijd om doelen te stellen. Met herhaalde en gerichte aandacht op verandering, kun je jouw hersenen ‘herprogrammeren’.

Wees jezelf hiervan bewust: als je even niet oplet, nemen je hersenen automatisch weer de ‘oude weg’ en verval je weer in je oude gewoonte. Het stellen van doelen kunnen je daarbij helpen. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het stellen van doelen leidt tot betere resultaten.

“Als je echt iets wilt, dan kan je het ook”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij meer informatie blijven ontvangen over de verschillende thema’s en bouwstenen van het vitaliteitsmodel, vul hieronder je mailadres in.