Aankomend evenement

Fontys ICT Innovations Insight 2024

  • Technologie
  • Opschaling energie-innovatie en producten
Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Persoonlijkheidstest

Soms is het goed om eens een pas op de plaats te maken en eens goed naar jezelf te kijken middels een persoonlijkheidstest. Jezelf een spiegel voorhouden is niet altijd even makkelijk, maar het helpt je zeker in je persoonlijke ontwikkeling! Daarnaast geeft het inzicht in je sterke punten, je ontwikkelpunten en nog veel meer. Persoonlijke testen worden gebruikt ten behoeve van persoonlijke ontwikkeling, relatietherapie, teambuilding en organisatieontwikkeling.

De test die hier wordt beschreven, is de persoonlijkheidstest van de site 16personalities.com. Dit is een modernere variant van de zogenoemde MBTI (Meyers Briggs Type Indicator).

De 16 Personalitiestest is leuk vormgegeven en bestaat uit 60 stellingen, waarbij je per stelling op een schaal van 7 kunt aangeven in hoeverre je jezelf erin herkent. Het is belangrijk om af en toe eens stil te staan bij je persoonlijkheid met vragen zoals ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat wil ik in mijn leven?’ Deze persoonlijkheidstest kan je hierbij helpen.

Deze test is gebaseerd op de MBTI, maar voegt hier een 5e letter aan toe. Deze staat voor een 5e eigenschap: je persoonlijkheid. Hierbij maken zij  gebruik van een meer moderne theorie: de Big Five (persoonlijkheidsdimensies).

Doe in 10 minuten de test en laat je verrassen! Op basis van je antwoorden krijg je vervolgens te zien  welk persoonlijkheidstype je bent. Hierbij staat een uitgebreide omschrijving en wat het leuk maakt, is dat je ook kunt zien welke bekende personen dit persoonlijkheidstype hebben. Daarnaast kun je meer lezen over je sterke en zwakke punten, je vriendschappen en je loopbaan. Het persoonlijkheidstype geeft je op deze manier inzicht in je gedrag en biedt je aanknopingspunten om mee aan de slag te aan.

Een andere toepassing is, dat als je je persoonlijkheidstype in typt in Google met daarbij “baanvoorkeur” (of “job preference”) je voorstellen krijgt van banen die het best bij jouw persoonlijkheid passen. Leuk toch?

Veel plezier op:

www.16personalities.com Arrow icon

Auteur: Robert Jan Wissink, ASML Manager Internal Mobility & Employability 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij meer informatie blijven ontvangen over de verschillende thema’s en bouwstenen van het vitaliteitsmodel, vul hieronder je mailadres in.