Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Passie en drijfveren

De fundering van je leven en ook dit vitaliteitsmodel begint bij je passie en drijfveren. Wat zijn jouw drijfveren? Waarom doe je de dingen die je doet? En welke gedachten gaan er schuil achter je handelingen? Vaak hebben deze gedachten te maken met je drijfveren.

Op deze pagina kun je op leuke manieren zelf achter jouw passie en drijfveren komen.

Drijfveren

Drijfveren beschrijven de dingen waar jij waarde aan hecht en die je motiveren om iets wel of niet te doen. Als je iets wilt veranderen, moet je in actie komen en daarvoor echt gemotiveerd zijn. Dat bepaalt of je ergens zin in hebt of er juist tegen opziet. Dat klinkt allemaal niet zo vreselijk moeilijk, maar in de praktijk is het toch lastiger dan je denkt.

Wil jij meer weten over jouw drijfveren?

Check it out Arrow icon

Door het beantwoorden van onderstaande vragen, kun je doelen stellen voor je werk, gezin, voeding, beweging, energiemanagement etc.

  • Wat wil ik bereiken?
  • Wie wil ik erbij betrekken?
  • Waar ga ik het doen?
  • Wanneer start ik?
  • Welke delen van de doelstellingen zijn belangrijk voor me?
  • Waarom wil ik dit doel bereiken?

 

Bepaal zelf waar jij je focus op wilt leggen. Hetgene wat je wilt veranderen en het doel wordt op deze manier al een stuk concreter. Hoe concreter het doel, des te makkelijker en overzichtelijker het wordt om de opdracht uit te voeren.

Nina de Rooij, managing leefstijlprojecten en leefstijladviseur

Verdieping

Ben je gemotiveerd geraakt en wil je meer weten? Klik dan op een van deze verdiepingsartikelen!

Doelen stellen

Je kunt verschillende soorten doelen stellen. Bijvoorbeeld doelen die gericht zijn op het resultaat, zoals het winnen van een wedstrijd of het verliezen van 6 kilo lichaamsgewicht.

Wat zijn jouw drijfveren?

Denk eens na over wat jouw drijfveren zijn. Waarom doe je de dingen die je doet? En welke gedachten schuilen daarachter? Schrijf de zaken eens op papier en stel niet direct te hoge eisen aan jezelf, maar stap voor stap kun je je doel ook bereiken.

De Japanse formule voor een zinvol leven

In de wereld zijn enkele gebieden waar mensen gemiddeld ouder worden dan in de rest van de wereld. Deze gebieden worden de ‘Blue zones’ genoemd.

Leuk die goede voornemens, maar hoe houd je ze vol?

We kennen ze allemaal: de goede voornemens aan het begin van het nieuwe jaar. Maar hoe ga je ervoor zorgen dat je goede voornemens ook

Omgaan met tegenslagen, wees veerkrachtig

Zie een tegenslag als een uitdaging en een leermoment, probeer het om te zetten in iets positiefs. Bedenk: morgen is weer een nieuwe dag.

Wat is jouw motivatie om het beste uit je leven te halen?

Wat doe je als het leven anders loopt dan gepland: denk je in beperkingen of ga je op zoek naar mogelijkheden? Paul Ramakers koos voor het laatste en is nu gelukkiger dan ooit.

Doorzettingsvermogen

Wanneer je ergens erg tegenop ziet, je iets moeilijk vindt of tegen iets lastigs of vervelends aanloopt, kom je uiteindelijk vaak op een kruispunt: opgeven of doorzetten?

Nieuwe week, nieuwe challenge: Passie en Drijfveren

Werken aan jouw gezonde ik. Dat is het doel van dit platform. Om je op weg te helpen dagen we je de komende zeven weken uit met verschillende challenges.

Drijfveren voor jouw baan!

Heb je je weleens afgevraagd wat jouw passie is op werkgebied? Wat vind je leuk aan je werk en wat geeft je voornamelijk energie? Dit zijn eenvoudige vragen, waar het antwoord niet altijd makkelijk op te vinden is. Het is geweldig als je van je hobby je werk kunt maken, maar dit is veelal niet realistisch.

Ben bewust van je type motivatie

Je wekker gaat, tijd om op te staan en naar je werk te gaan. Maar weet jij waarom je elke ochtend opstaat om naar je werk te gaan? Is dat omdat je voldoening uit je werk haalt? Omdat je op je werk je passie kunt uitoefenen? Of is dat omdat je een goed salaris krijgt? En waarom pak jij na een lange werkdag de tijd om gezond en uitgebreid te koken of een avondwandeling te maken? Wat motiveert jou om de dingen te doen, die je doet?

Persoonlijkheidstest

Soms is het goed om eens een pas op de plaats te maken en eens goed naar jezelf te kijken middels een persoonlijkheidstest.

Vitaliteitsmodel

In deze Brainportregio maken en organiseren we samen ontzettend veel mooie dingen en dat blijven we doen. Cruciaal is het dan om vitaal te zijn en te blijven. Dat is natuurlijk logisch, maar niet altijd eenvoudig of vanzelfsprekend.

Blijf op de hoogte