Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Slapen in tijden van COVID-19

Heb je moeite met slapen door de COVID-19-situatie waarin we momenteel leven? Je bent echt niet de enige.

Economische onzekerheid en maatschappelijke maatregelen gevolgen van de COVID-19-pandemie bezorgen veel mensen slapeloze nachten. En dat terwijl een goede nachtrust belangrijk is om het immuunsysteem sterk te houden. En dat is juist in deze tijd extra belangrijk.

Daarom drie tips om, ook nu, beter te slapen.

1. Ga naar buiten

Ondanks dat je vanuit huis werkt en geen reden hebt om de deur uit te gaan; ga naar buiten, al is het maar om een korte wandeling te maken. Het is belangrijk om in de buitenlucht te komen en het daglicht te zien. Daglicht overdag zorgt voor betere regelmaat in je biologische klok. Regelmaat is belangrijk voor een gezonde nachtrust. Daarbij is beweging bevorderlijk voor een goede nachtrust. Dus ga de deur uit voor daglicht en beweging!

2. Houd een vaste routine aan

Blijf een vaste routine aanhouden. Ga op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op, ook wanneer je flexibele werktijden hebt of geen vaste structuur in de dag nodig hebt. Deze routine draagt bij aan de regelmaat van je biologische klok.

3. Reflecteer op je stress

Schrijf vroeg in de avond op wat je die dag hebt meegemaakt of voelt en, als het kan, praat hier met iemand over. Neem dit moment om te reflecteren op jouw stress, zodat je niet voor het slapen gaan nog de hele dag gaat over denken.

Auteur: Philips slaapexperts & Nina de Rooij, PSV leefstijladviseur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij meer informatie blijven ontvangen over de verschillende thema’s en bouwstenen van het vitaliteitsmodel, vul hieronder je mailadres in.