Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

De invloed van licht

Licht en donker hebben een grote invloed op mensen. Onze biologische klok en fysiologische processen, zoals de stofwisseling, zijn afhankelijk van hoe lang en wanneer we worden blootgesteld aan licht.

Zodra het begint te schemeren komt het stofje melatonine, een slaaphormoon, vrij. Dat zorgt ervoor dat onze lichaamstemperatuur daalt en dat we minder alert worden. Hierdoor weet het lichaam dat het nacht wordt en moet gaan rusten. Wanneer het ’s avonds nog licht is, maakt je lichaam minder melatonine aan, wat ervoor kan zorgen dat je pas later in slaap valt.

Wake-up Light

Opstaan gaat niet altijd gemakkelijk, maar met de Philips Wake-up Light word je rustig en gemoedelijk wakker door de simulatie van de zonsopkomst en natuurlijke wekgeluiden. De Wake-up Light stimuleert het natuurlijk wakker worden van jouw lichaam zodat je met een goed gevoel de dag kan beginnen. Klinisch onderzoek is verricht om ervoor te zorgen dat de Wake-up Light je zo goed mogelijk op een natuurlijke manier wekt, zodat je energieker wakker wordt. Het helderheidsniveau en de natuurlijke wekgeluiden van de Wake-up Light zijn naar eigen voorkeur in te stellen.

Geïnteresseerd in de Wake-up Light? Klik hier voor meer informatie.

Auteur: Els Moest, Tim Weysen en Tim Leufkens, Philips slaapexperts 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij meer informatie blijven ontvangen over de verschillende thema’s en bouwstenen van het vitaliteitsmodel, vul hieronder je mailadres in.