Laatste nieuwsbericht

Brainport Eindhoven logo

24 februari 2021

Verbinden op afstand

  • Artikelen
Arrow icon Alle nieuwsberichten

Aankomend evenement

Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Nachtrust

Een essentieel onderdeel van een gezonde leeftijd en dus van ons vitaliteitsmodel is slaap. We slapen ongeveer een derde van ons leven. Een goede nachtrust kan je veel opleveren.

Tijdens de nacht wordt je lichaam in staat gesteld om te herstellen. Zo worden alle indrukken van de dag verwerkt en opgeslagen, je hormonen in balans gebracht, je lichaamstemperatuur en hartslag dalen en is er aandacht voor herstel van cellen.

Terwijl je slaapt zijn andere processen (meer) actief dan overdag, zoals bijvoorbeeld het immuunsysteem. Een gebrek aan nachtrust kan verregaande gevolgen hebben voor je gezondheid en voor je gewicht. De aanbevolen slaapduur voor volwassenen is 7 tot 9 uur, maar dit is zo persoonlijk dat je er eigenlijk geen vast advies voor geven kan. 

Vijfsterren nachtrust

Iedereen wil fris en uitgerust wakker worden. Om goed te kunnen slapen is er een aantal voorwaarden die de nachtrust vergroten. Als je de vijf tips opvolgt, krijg je een vijfsterrennacht.

Wil je ook een vijfsterren nachtrust?

Check it out here Arrow icon

Vang overdag zoveel mogelijk daglicht en vermijd ’s avonds helder en/of blauw licht zoals TV, tablet of telefoon. Zorg ervoor dat je gedurende de dag zoveel mogelijk daglicht vangt, vooral voor je ogen is dit belangrijk.

Els Møst, Research scientist bij Philips

Verdieping

Ben je gemotiveerd geraakt en wil je meer weten? Klik dan op een van deze verdiepingsartikelen!

Blijf op de hoogte!