Aankomend evenement

Fontys ICT Innovations Insight 2024

  • Technologie
  • Opschaling energie-innovatie en producten
Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Hardlooproutes plannen vanuit huis

Loop jij iedere keer hetzelfde rondje? Dat is misschien een makkelijke en veilige optie, maar kan op de lange termijn gaan vervelen. Het verzinnen van een nieuwe hardlooproute kan lastig zijn, maar met deze tools stippel je eenvoudig een route uit vanuit huis. 

Wanneer je vooraf een hardlooproute maakt, weet je precies hoeveel kilometer jouw ronde is. Je kunt een nieuwe omgeving ontdekken en hoeft niet bang te zijn om te verdwalen. Zelf een route plannen doe je gemakkelijk online.

eRoutes

Bij eRoutes hoef je niet zelf een route samen te stellen, maar geef je een beginpunt op en het aantal kilometers dat je wilt lopen. Op basis daarvan wordt een hardlooproute voor jou berekend. Je kunt lopen met je hardloophorloge met GPX of de app op je telefoon installeren. Door middel van stemnavigatie word je de juiste kant op geleid.

RunnerMaps

Met RunnerMaps kun je online zelf een route uitstippelen. Je selecteert op de kaart je beginpunt en klikt vervolgens op de punten waar je voorbij wilt lopen. Je kunt ervoor kiezen om te eindigen bij je beginpunt, maar het is ook mogelijk om een ander eindpunt opgeven. Zodra je tevreden bent met je nieuwe route, kun je deze opslaan en via GPX op je horloge laden. Gebrek aan inspiratie of geen tijd om zelf een route te plannen? Je kunt ook één van de bestaande routes kiezen.

Strava

Aangezien veel hardlopers hun activiteiten naar Strava uploaden, beschikt het platform over gedetailleerde data. De routesuggesties van Strava zijn gebaseerd op routes die andere hardlopers in jouw omgeving hebben afgelegd. Selecteer jouw locatie en het aantal kilometers dat je wilt lopen en laat Strava het werk doen. Je kunt bovendien aangeven of je liever op vlak of heuvelachtig terrein loopt en of je een voorkeur hebt voor verharde wegen of bospaden. In een handomdraai kun je ook zelf een route tekenen in de app, waar Strava de juiste wegen bij zoekt. Zo wordt het ineens heel makkelijk om originele Strava Art te creëren of bepaalde segmenten in je route op te nemen. Het GPX-bestand kun je importeren in je horloge of in Garmin Connect.

Garmin Connect

In Garmin Connect kun je een route maken die je op je horloge kunt uploaden. Op de kaart selecteer je je beginpunt, een eventuele startrichting en het aantal kilometers dat je wilt lopen. Garmin Connect berekent een route voor je. Maar je kunt ook zelf aan de slag door een route uit te tekenen op de kaart. Inspiratie kun je halen uit de Heatmap, die laat zien wat populaire routes zijn bij andere Garmin-gebruikers. Heb je een lange duurloop uitgestippeld? Dan kun je daar zelfs nog reminders voor drinkmomenten aan toevoegen. Sla je route op om hem naar je Garmin toestel te verzenden.

Plot-a-route

Plot-a-route is een fijne tool om Strava Art te creëren. Je kunt eenvoudig gedetailleerde routes uittekenen, routepunten toevoegen en delen van de route wijzigen. Het is zelfs mogelijk om de richting om te draaien. Het programma vereist wat handigheid, maar biedt talloze mogelijkheden. Het enige nadeel is dat je uitgetekende route niet automatisch aan wegen en paden wordt gekoppeld, waardoor je nauwkeurig te werk moet gaan.

NN Hardloopplanner

Met de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner kun je zelf nieuwe routes ontdekken dwars door de stad, het platteland of langs de kust. Handige functie: selecteer de bezienswaardigheden die je wilt passeren en de route wordt daarop afgestemd. Download de route als gpx-bestand en zet hem in je favoriete hardloopapp.