Laatste nieuwsbericht

24 februari 2021

Verbinden op afstand

  • Artikelen
Alle nieuwsberichten

Aankomend evenement


Brabant Innovation Days

  • Entrepreneurship
Alle evenementen
Sluiten Close
Scroll verder

Een gezonde en vitale regio

Welkom op het vitaliteitsplatform van Brainport Eindhoven

De vitaalste regio van Nederland, Europa of zelfs de hele wereld. Dat heeft Brainport Eindhoven voor ogen. Net als de slimste regio, willen we ook de vitaalste regio worden.

Hoe vitaal ben jij eigenlijk? En hoe vitaal wil jij zijn? Samen met de premium partners van PSV is dit platform ontwikkeld. Boordevol tips, verdieping, video’s en challenges. De kennis die we gezamenlijk én wereldwijd hebben verzameld, maakt ons sterk om jou dat duwtje in de rug te geven. Want vitaliteit begint bij jezelf, maar doen we samen. Het verschil merk je meteen. Doe je mee?

Webinar Verbinden en bewegen in coronatijd 
Terugkijken

Door het coronavirus zijn veel mensen zich eenzamer gaan voelen en minder gaan bewegen. Maar ook op afstand kun je sociale contacten onderhouden en in beweging blijven. Hoe je dat het beste kunt doen, vertellen PSV leefstijladviseur Nina de Rooij en Stefan van Rooijen, huisarts in opleiding, je tijdens de webinar ‘Verbinden en bewegen in coronatijd’.  

Terugkijken

Laatste artikelen

Wat is jouw motivatie om het beste uit je leven te halen?

Wat doe je als het leven anders loopt dan gepland: denk je in beperkingen of ga je op zoek naar mogelijkheden? Paul Ramakers koos voor het laatste en is nu gelukkiger dan ooit.

Lees meer

Gun jezelf wat positieve energie

Denk je in problemen of oplossingen? Lifestylecoach Frank Rutten daagt je uit om vooral te kijken naar wat wel kan en laat je zien hoe je dat eenvoudig kunt doen.

Lees meer

Hoe beïnvloedt je fysieke omgeving de keuzes die je maakt?

Of je nu in de supermarkt loopt, thuis op de bank ligt of op je werk achter je bureau zit. Bewust en onbewust word je de hele dag beïnvloed door de omgeving waarin jij je begeeft. Dit noemen we je fysieke omgeving.

Lees meer

Waarom bewegen belangrijk is

Wie denkt dat je alleen fit hoeft te zijn om een sportprestatie neer te zetten, heeft het mis. Je lichaam doet de hele dag door een beroep op je fitheid. Hoe fit je bent, is mede afhankelijk van hoeveel je beweegt. Blijf dus niet stilzitten! 

Lees meer

Beweeginspiratie

Eet je lunch tijdens een wandeling, voer je telefonische afspraken terwijl je een blokje om loopt of sta tien minuten eerder op om beweegoefeningen te doen. Om vitaal te blijven, is het van belang dat je voldoende beweegt. Met deze handige tips inspireren

Lees meer

Verbinden op afstand

Nu we zoveel mogelijk afstand van elkaar moeten houden, is het belangrijker dan ooit om met elkaar in verbinding te blijven. Dat kan op allerlei leuke en creatieve manieren. ‘Het coronavirus kunnen wij niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel.'

Lees meer

In deze Brainportregio maken en organiseren we samen ontzettend veel mooie dingen en dat blijven we doen. Cruciaal is het dan om vitaal te zijn en te blijven. Dat is natuurlijk logisch, maar niet altijd eenvoudig of vanzelfsprekend. Het is niet alleen een ontzettend breed domein maar waar start je eigenlijk? En bovendien; wanneer doe je het goed in een wereld met miljoenen experts en theorieën.

Met behulp van een overzichtelijk vitaliteitsmodel, verdeeld over verschillende thema’s en bouwstenen, gaan we je helpen aan je vitalere ik. 

Lees meer

Fundering en bouwstenen van het vitaliteitsmodel

Vitaliteitspijlers

Op dit platform word je gestimuleerd om kritisch te kijken naar jouw eigen fundering en bouwstenen. Als die fundering en bouwstenen in balans zijn, kun je je energie goed gebruiken, zit je lekker in je vel en kun je lekker aan het werk! Waar wil jij aan werken? 

Blijf op de hoogte