Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Een gezonde en vitale regio

Welkom op het vitaliteitsplatform van Brainport Eindhoven

De vitaalste regio van Nederland, Europa of zelfs de hele wereld. Dat heeft Brainport Eindhoven voor ogen. Net als de slimste regio, willen we ook de vitaalste regio worden.

Hoe vitaal ben jij eigenlijk? En hoe vitaal wil jij zijn? Samen met de premium partners van PSV is dit platform ontwikkeld. Boordevol tips, verdieping, video’s en challenges. De kennis die we gezamenlijk én wereldwijd hebben verzameld, maakt ons sterk om jou dat duwtje in de rug te geven. Want vitaliteit begint bij jezelf, maar doen we samen. Het verschil merk je meteen. Doe je mee?

Bekijk onze vitaliteitswebinars

Inspiratie artikelen

Slaapwaakdagboek

Wat is een slaapwaakdagboek? Het bijhouden van een slaapwaakdagboek helpt je inzicht te krijgen in je slaapproblemen. Je schrijft zeven dagen achter elkaar op wanneer en hoelang je hebt geslapen.

Lees het artikel

Het belang van goed slapen

Heb jij de afgelopen week goed geslapen? Weet je nog wanneer je voor het laatst fris en uitgeslapen wakker werd, zonder een wekker of zonder dat je meteen aan de koffie wilde? Als het antwoord op een van deze vragen ‘nee’ is, dan ben je niet de enige.

Lees het artikel

Slaapadviezen van Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe

Zogenoemde 'slaaphygiënische adviezen' zijn voor iedereen nuttig en kunnen bij slapeloosheid een eerst stap naar een betere slaap zijn. Het gaat om relatief eenvoudige adviezen die bij consistente toepassing een eerste effect zullen sorteren.

Lees het artikel

Hoe financieel fit ben jij? Omgaan met financiële stress

Heb je moeite met rondkomen of vraag je je af hoe een verandering in je leven je financiële gezondheid beïnvloedt? En geven deze je vragen je stress? Dan is het tijd om jouw geldzaken op orde te krijgen! Geldzorgen kunnen iedereen overkomen.

Lees het artikel

Gezonde eetroutine: in kleine stappen naar grote veranderingen

Gezonde voeding vormt de basis om je fit te voelen en lekker in je vel te zitten. Toch blijkt het soms lastig om gezonde eetgewoonten in je dagelijkse routine op te nemen. Wees gerust: het is makkelijker dan gedacht. Een paar handige tips helpen je op weg

Lees het artikel

Tips voor een goede warming-up

Een warming-up, is dat nu echt nodig? Kun je je energie niet beter sparen om alles te geven in de training of wedstrijd? ‘Nee, zeker niet,’ zegt medisch expert en sportarts Mirjam Steunebrink. ‘Gewoon even doen die warming-up, want je doet je lichaam er e

Lees het artikel

Vitaliteitsmodel 

In deze Brainportregio maken en organiseren we samen ontzettend veel mooie dingen en dat blijven we doen. Cruciaal is het dan om vitaal te zijn en te blijven. Dat is natuurlijk logisch, maar niet altijd eenvoudig of vanzelfsprekend. Het is niet alleen een ontzettend breed domein maar waar start je eigenlijk? En bovendien; wanneer doe je het goed in een wereld met miljoenen experts en theorieën.

Met behulp van een overzichtelijk vitaliteitsmodel, verdeeld over verschillende thema’s en bouwstenen, gaan we je helpen aan je vitalere ik. 

Lees meer Arrow icon

Fundering en bouwstenen van het vitaliteitsmodel

Vitaliteitspijlers

Op dit platform word je gestimuleerd om kritisch te kijken naar jouw eigen fundering en bouwstenen. Als die fundering en bouwstenen in balans zijn, kun je je energie goed gebruiken, zit je lekker in je vel en kun je lekker aan het werk! Waar wil jij aan werken? 

Train en denk als een topsporter

PSV Brainport beweegspel

Wie is de topscorer aller tijden van PSV? En waarom doe je een warming-up voor het sporten? Test je kennis op het gebied van voetbal en vitaliteit én kom meteen in beweging met het PSV Brainport beweegspel.

Formeer met je vrienden, familie, klasgenoten of collega’s een zo sterk mogelijk team en neem het op tegen Mario Götze, Nick Viergever en andere PSV-spelers. Durf jij de uitdaging aan? 

 

Bekijk het beweegspel! Arrow icon
Blijf op de hoogte van de laatste tips voor een gezonder leven!