Laatste nieuwsbericht

24 februari 2021

Verbinden op afstand

  • Artikelen
Alle nieuwsberichten

Aankomend evenement

Alle evenementen
Sluiten Close
Scroll verder

Een gezonde en vitale regio

Welkom op het vitaliteitsplatform van Brainport Eindhoven

De vitaalste regio van Nederland, Europa of zelfs de hele wereld. Dat heeft Brainport Eindhoven voor ogen. Net als de slimste regio, willen we ook de vitaalste regio worden.

Hoe vitaal ben jij eigenlijk? En hoe vitaal wil jij zijn? Samen met de premium partners van PSV is dit platform ontwikkeld. Boordevol tips, verdieping, video’s en challenges. De kennis die we gezamenlijk én wereldwijd hebben verzameld, maakt ons sterk om jou dat duwtje in de rug te geven. Want vitaliteit begint bij jezelf, maar doen we samen. Het verschil merk je meteen. Doe je mee?

Webinar: Stap voor stap hardlopen 

Kan ik zomaar beginnen met hardlopen en hoe zorg ik ervoor dat ik mentaal topfit ben? Als hardloper, of je nu een beginner of meer ervaren loper bent, wil jij het beste uit je sportieve prestaties halen. 

Tijdens de Webinar ‘Stap voor stap hardlopen’ nemen we je op dinsdag 5 oktober van 19.30 tot 20.30 uur mee in de wereld van hardlopen. Laat je inspireren door marathonloper Harm Sengers. Stel je vragen aan sportarts en voormalig topatleet Tom Wiggers en krijg de beste tips & trics van Nina de Rooij, leefstijladviseur PSV.  

Inschrijven

Webinar Verbinden en bewegen in coronatijd 
Terugkijken

Door het coronavirus zijn veel mensen zich eenzamer gaan voelen en minder gaan bewegen. Maar ook op afstand kun je sociale contacten onderhouden en in beweging blijven. Hoe je dat het beste kunt doen, vertellen PSV leefstijladviseur Nina de Rooij en Stefan van Rooijen, huisarts in opleiding, je tijdens de webinar ‘Verbinden en bewegen in coronatijd’.  

Terugkijken

Laatste artikelen

Hardloopdoelen volhouden

Je hardloopdoel is goed geformuleerd en afgebakend. Maar hoe zorg je nu dat je deze ook volhoudt? Allereerst door in te zien dat jouw eigen gedrag hiervoor bepalend is. Zoals bij bijna elke verandering.

Lees meer

Hoe pas je je training aan op de vorm van de dag?

De vorm van de dag, dat is een ongrijpbaar begrip. De ene dag voel je je super en een andere dag kan de training net te veel zijn. Hoe weet je of je klaar bent voor je geplande training?

Lees meer

Hoe vind ik goede hardloopmuziek?

Tijdens het hardlopen luisteren velen van ons graag naar muziek. De juiste nummers kunnen ervoor zorgen dat je meer gemotiveerd bent en het langer volhoudt. Maar hoe vind je nou de geschikte hardloopmuziek passend bij je loopritme?

Lees meer

Tips bij het kopen van hardloopschoenen

Iedere voet is weer anders, daarom bestaan er ook allerlei verschillende soorten hardloopschoenen. Waar moet je op letten? Met deze tips ga je goed voorbereid naar de hardloopspeciaalzaak.

Lees meer

Hardlooproutes plannen vanuit huis

Loop jij iedere keer hetzelfde rondje? Dat is misschien een makkelijke en veilige optie, maar kan op de lange termijn gaan vervelen. Met deze tools stippel je eenvoudig een route uit vanuit huis.

Lees meer

Hoe kies je een goed sporthorloge voor het hardlopen?

Een sporthorloge is een handige gadget om je trainingen op een leuke manier in kaart te brengen. Hoe kies je het sporthorloge dat het beste bij jou past?

Lees meer

In deze Brainportregio maken en organiseren we samen ontzettend veel mooie dingen en dat blijven we doen. Cruciaal is het dan om vitaal te zijn en te blijven. Dat is natuurlijk logisch, maar niet altijd eenvoudig of vanzelfsprekend. Het is niet alleen een ontzettend breed domein maar waar start je eigenlijk? En bovendien; wanneer doe je het goed in een wereld met miljoenen experts en theorieën.

Met behulp van een overzichtelijk vitaliteitsmodel, verdeeld over verschillende thema’s en bouwstenen, gaan we je helpen aan je vitalere ik. 

Lees meer

Fundering en bouwstenen van het vitaliteitsmodel

Vitaliteitspijlers

Op dit platform word je gestimuleerd om kritisch te kijken naar jouw eigen fundering en bouwstenen. Als die fundering en bouwstenen in balans zijn, kun je je energie goed gebruiken, zit je lekker in je vel en kun je lekker aan het werk! Waar wil jij aan werken? 

Blijf op de hoogte