Aankomend evenement

3EALITY Sessions: Transcending Realities with Ian Biscoe

  • Samenwerken
  • Virtual Reality & Augmented Reality
  • Technologie
Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Urban Development Initiative

Wat is UDI?

UDI staat voor Urban Development Initiative. Het is een organisatie die antwoorden wil bieden op de complexe stedelijke uitdagingen van de 21e eeuw. In het unieke innovatieklimaat van Brainport Eindhoven werken we samen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, mobiliteit, energie, voedsel, huisvesting en veiligheid. Oprichters van UDI zijn gemeente Eindhoven, gemeente Helmond, Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Brainport Development en het Fraunhofer Research Institute.

Stedelijke oplossingen versnellen

In onze 21e stedelijke eeuw meer dan 50 procent van de wereldwijde bevolking leeft in steden en voorspellingen zijn dat dat tegen 2050 zal zijn meer dan 70 procent zijn. Daarom zijn alle fundamentele uitdagingen onze waarmee de moderne samenleving nu en in de komende decennia wordt geconfronteerd, gerelateerd aan: de kwaliteit, duurzaamheid en veerkracht van onze omgeving, samenleving en economie om zich aan te passen aan bijvoorbeeld klimaatverandering, sociale inclusiviteit en economische transities zijn per definitie stedelijk uitdagingen.

Dat is ook de reden waarom de VN haar duurzame ontwikkelingsdoelen expliciet in de context van onze steden. Deze uitdagingen vereisen systemische transities van de manier waarop we leven, werken en recreëren in onze steden en daarmee fundamentele innovaties in de manier waarop we onze steden bouwen en plannen, zijn van cruciaal belang. Ontwikkelen, ontwerpen, testen, optimaliseren en het zo veel kunnen opschalen succesvolle innovaties nodig hadden de UDI-overtuigingen die het belangrijk is om te brengen onderzoek, ontwikkeling, beleid en vraag samen te brengen door een innovatie-ecosysteem waarin kennisinstellingen, industrie, overheid en burger werken in co-creatie samen aan deze gedeelde uitdagingen.

Meer over het programma Arrow icon