Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Energy Transition Program

UDI Energietransitie, een programma voor de gebouwde omgeving, wil de energietransitie betaalbaar maken voor bedrijven en inwoners van de stad. Het programma biedt de mogelijkheid om samen met partijen naar concrete oplossingen toe te werken en de uitvoering mogelijk te maken. Het programma:

  • Biedt modellen om inzicht te krijgen in de uiteenlopende energietransitie vraagstukken.
  • Bouwt een ecosysteem van stakeholders die samenwerken aan projecten en use cases.
  • Brengt inzichten bij organisaties en particulieren.

De energietransitie heeft te veel facetten om op één manier te worden benaderd. Samenwerken aan een integrale aanpak kan leiden tot betere (geaccepteerde) en betaalbare oplossingen voor duurzame energie in de gebouwde omgeving.

Wat wij doen

Open source modelling and engineering

Het versnellen van de energietransitie in de gebouwde omgeving vraagt om een open source model voor gemeenten en andere stakeholders. Dit helpt de besluitvorming over het geïntegreerde toekomstige energiesysteem op gebouw-, wijk- en stadsniveau te bevorderen en te ondersteunen. Belangrijke bouwstenen in deze aanpak zijn:

Modellering: Ontwikkelen van geavanceerde modellen voor het voorspellen, plannen en beoordelen van scenario's voor de energietransitie van de gebouwde omgeving.

Engineering: Samenwerken met industriële partners om engineeringuitdagingen van hernieuwbare energietechnologieën aan te pakken en hun onderzoeks- & ontwikkelingsinspanningen te versnellen.

Partners

Contact

Anna Paar

Projectleider UDI

+31 (0)615902805
Contact