Sluiten Close
Sluiten Close

UPyTher trekt financiering aan om met een chemo-gel de behandeling van buikvlieskanker te bevorderen

Geschreven door Innovation Origins

10 juni 2024

Geschreven door Innovation Origins

10 juni 2024
UPyTher krijgt financiële steun van Essential Investments, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en TTT Medtech.

UPyTher, een start-up die baanbrekend werk verricht op het gebied van innovatieve therapieën voor de behandeling van patiënten met buikvlieskanker, heeft financiering ontvangen van een groep investeerders. Peritoneale kanker leidt tot nu toe vaak tot mislukte behandelingen en een verhoogde mortaliteit bij patiënten met dikkedarm-, eierstok- en maagkanker.

De hoogte van de investering is niet bekendgemaakt. De investering maakt volgens de start-up de preklinische ontwikkeling mogelijk van UPyTher’s hoofdproduct UPT-211 voor de behandeling van buikvliesmetastasen van dikkedarmkanker. Het bedrijf bereidt nu de eerste klinische studies voor.

UPyTher B.V. is een spinout van de Technische Universiteit Eindhoven die zich toelegt op het veranderen van buikvlieskanker in een behandelbare ziekte. UPyTher bouwt voort op gepatenteerde polymeertechnologie en pioniert met innovatieve therapieën die specifiek zijn ontworpen en ontwikkeld voor gebruik in de buikholte. UPyTher streeft met een chemo-gel naar een nieuwe standaard voor intraperitoneale therapie die levensreddende mogelijkheden biedt voor patiënten en intraperitoneale therapie eenvoudig, veilig en effectief maakt.

“In combinatie met de onlangs toegekende OPZuid-financiering zal deze investering het preklinische ontwikkelingsprogramma voor UPT-211 versnellen”, zegt CEO Geert van Almen. “Deze financiering stelt ons in staat om de effectiviteit en veiligheid van onze gepatenteerde technologie aan te tonen. Het kan als platform dienen voor de ontwikkeling van een brede portfolio van innovatieve en effectieve therapeutica voor de behandeling van buikvlieskanker van andere primaire kankers zoals eierstok- en maagkanker, evenals meerdere andere aandoeningen in de buikholte”, voegt CTO Peter Paul Fransen toe.

Floris Hamel, Investment Manager bij BOM, is ervan overtuigd dat UPyTher met haar producten het potentieel heeft om het leven van patiënten die gediagnosticeerd zijn met buikvlieskanker echt te verbeteren. “Deze start-up kan het huidige behandelingsparadigma veranderen door intraperitoneale therapie eenvoudig, veilig en effectief te maken.”
 

“Deze start-up kan het huidige behandelingsparadigma veranderen door intraperitoneale therapie eenvoudig, veilig en effectief te maken.”

Floris Hamel, Investment Manager bij BOM