Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Financieringsmogelijkheden

Of je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering of bedrijfslening hangt van veel dingen af. Denk aan timing, het benodigde bedrag, de vorm van financiering die je zoekt en bijvoorbeeld het risicoprofiel dat je als bedrijf hebt. The Gate zet alle mogelijkheden voor een tech startup in één overzicht. 

De eerste stap naar de juiste financiering

Voor startups in Brabant zijn er diverse mogelijkheden om jouw startup activiteiten in een vroege fase gefinancierd te krijgen. Welke financiering het beste past hangt af van het type startup én van de levensfase waarin jouw startup zich bevindt. In een hele vroege fase is financiering vaak in de vorm van subsidie mogelijk. Daarna zijn er diverse leningen mogelijk. Als je al iets verder bent, bijvoorbeeld doordat je jouw ideeën technisch aangetoond hebt en gevalideerd hebt bij klanten, zal een financiering meer het karakter krijgen van een investering en zal een aandelen belang gevraagd worden.  

Met onderstaand overzicht, van alle Brabantse financieringsmogelijkheden voor vroege fase startups, hopen we je inzicht te geven. Natuurlijk kunnen er lokaal of specifiek voor jouw sector regelingen zijn die niet in dit overzicht staan. We adviseren je dus altijd contact op te nemen met onze business developers

Voor elk van deze financieringen gelden specifieke vereisten en criteria. Het is belangrijk je hier goed in te verdiepen. Over het algemeen geldt dat een realistisch businessplan en roadmap hoe je startup de verschillende fases doorloopt de basis zal zijn van een financieringsaanvraag. Ook hier kan een startup begeleider hulp bij bieden. Ook zijn de programma’s zoals het Startup Readiness Program een erg goede voorbereiding bij het schrijven van een realistisch plan en roadmap.

Vroege fase financiering Arrow icon

Ben je al bekend met De Financieringstafel? 

Elke laatste woensdag van de maand organiseren we de Financieringstafel. Onze experts helpen jou met jouw financiële pitch. Zodat jouw verhaal staat als een huis wanneer je investeerders benadert.

Bankentafel/Financieringstafel [op woensdag van 08.30-11.00u]:

  • 24 januari 2024
  • 28 februari 2024
  • 27 maart 2024
  • 17 april 2024
  • 22 mei 2024
  • 26 juni 2024
  • 25 september 2024
  • 16 oktober 2024
  • 27 november 2024

Locatie:Brainport Development, Achtseweg Zuid 159 H (3e verdieping) Eindhoven
Contact: Piet van der Wielen p.vdwielen@brainportdevelopment.nl

Klik hier voor hulp bij je financiele pitch Arrow icon

Meer Meetings!

Hieronder vind je een volledig overzicht van data voor de Financieringstafel, Equity tafel, Brainport Meet-Up en Innovation Meets Hospital voor 2024!

Overzicht meetings 2024 Arrow icon

Initiatieven en organisaties voor startup financiering:

MKB Financieringsgids

De MKB financieringsgids geeft u in enkele stappen zicht op financieringsoplossingen in uw directe omgeving. Dat zijn er meer dan u denkt. 

www.mkbfinancieringsgids.nl/

Braventure

Het gezamenlijke doel van de provincie Brabant is om jou, als Brabantse startup succesvol te maken. Braventure brengt alle partijen in het Brabant startup ecosysteem bij elkaar. Verder is Braventure de ingang voor het Brabant Startup Fonds, hét vroege fase investeringsfonds van de provincie Noord-Brabant.

www.braventure.nl

BOM Brabant Ventures

De BOM investeert in schaalbare start- en scale ups met groeipotentie en een sterke link met Noord-Brabant. Ze richten zich op bedrijven die actief zijn in de Brabantse topsectoren.

www.bom.nl

Brainport Meet-up

Mogelijkheid om te pitchen voor een 10-15 CEO's van gerenommeerde Brainport bedrijven. Op basis van drie hulpvragen een aanbod op basis van je eigen expertise.

p.vdwielen@brainportdevelopment.nl

Ik help je graag om de juiste keuze te maken voor jouw onderneming. Bel en ontvang advies over welke financiering het beste bij je past.

Bellen:
+31629000067

E-mail:
p.vdwielen@brainportdevelopment.nl

Piet van der Wielen

Programmamanager Business | Brainport Development