Sluiten Close
Sluiten Close

Inzichten van onze stagiairs: successen bij The Legal Desk

Geschreven door The Gate

23 augustus 2024

Geschreven door The Gate

23 augustus 2024

The Legal Desk

The Legal Desk van The Gate is twee jaar geleden ontstaan om juridische ondersteuning te bieden aan innovatieve studententeams en startups in de Brainport-regio, door HBO-rechtenstudenten. Deze unieke samenwerking richt zich op zowel studententeams als student startups, waarbij beide groepen profiteren van de juridische expertise die de stagiaires van The Legal Desk bieden.

Bij The Legal Desk krijgen stagiaires de kans om waardevolle praktijkervaring op te doen in een dynamische en ondersteunende omgeving. In dit artikel delen we de inspirerende succesverhalen van vier van onze getalenteerde stagiaires: Peter van Kessel, Timber van Zwieten, Lucas van Geloven en Farshid Bajowri. Hun ervaringen bij The Legal Desk geven een duidelijk beeld van de impact die deze stage heeft gehad op hun professionele ontwikkeling en laten zien hoe ze hebben bijgedragen aan het succes van de projecten waaraan ze hebben gewerkt.

“Een van mijn meest uitdagende zaken betrof nieuwe wetgeving over de cryptomarkt''

Peter van Kessel

Peter van Kessel: Van Legal Desk naar Juridisch Professional

Peter van Kessel, 29 jaar, koos voor The Legal Desk vanwege zijn passie voor ondernemingsrecht en technologische innovaties. Tijdens zijn stage was hij het juridische aanspreekpunt voor studenten en startups van de Technische Universiteit Eindhoven. Peter: “Een van mijn meest uitdagende zaken betrof nieuwe wetgeving over de cryptomarkt. Ondanks de complexiteit, lukte het me om accurate adviezen te geven die later door een advocaat werden bevestigd.”

Hij is trots op zijn werk voor Fundle: een startup die bedrijven helpt bij het groeien van klantenloyaliteit. Peter voegt daar nog aan toe: “Waar ik nog meer trots op ben? De professionele groei die ik heb doorgemaakt. Zo ben ik nu beter geworden in het voeren van intakegesprekken en het presenteren van juridische informatie aan niet-juridische personen.” Ook benadrukt hij het volgende over zijn stage bij The Gate: “Je bent zelf verantwoordelijk voor het aannemen van cliënten, vaststellen van de casus, onderzoeken en adviseren. Je runt dus je eigen advieskantoor met ondersteuning van vele experts, docenten, werknemers bij The Gate en toegang tot het uitgebreide netwerk van The Gate.”

“Je maakt echt gigantische stappen in zelfstandigheid, adviseren en het durven vertrouwen in je eigen onderzoeken''

Timber van Zwieten: Een Juridisch Talent in Opkomst

De 23-jarige Timber van Zwieten vond via zijn leraar een stageplek bij The Legal Desk, wat uiteindelijk een verrijkende ervaring bleek. Timber kreeg de vrijheid om zelfstandig juridisch advies te geven en zijn juridische kennis in de praktijk toe te passen. Timber: “Een complexe zaak over cryptowetgeving vereiste hulp van experts, maar leverde een succesvol resultaat op.”

Timber is bijzonder trots op zijn afstudeeronderzoek over arbeidsrecht, dat waardevol bleek voor meerdere cliënten. Timber vertelt: “Mijn samenwerking met Luc van CritricLabs was bijzonder belonend vanwege Luc's enthousiasme en waardering.” Timber voegt verder het volgende toe over zijn stage ervaring: “Je maakt echt gigantische stappen in zelfstandigheid, adviseren en dan ook vooral in vertrouwen durven hebben in je eigen adviezen en onderzoeken, omdat dit voor veel mensen de eerste keer zal zijn dat er geen leraar meer is die je uiteindelijk gelijk kan geven.”

“De stage bij The Gate is een uitdaging, maar wel een hele leerzame uitdaging''

Lucas van Geloven: Van Student tot Professional

Lucas van Geloven, 28 jaar, behandelde echte juridische kwesties en paste theoretische kennis toe in de praktijk, met name op het gebied van intellectueel eigendomsrecht. Lucas: “Een uitdagende zaak over de bescherming van IP voor een startup-product bleek een leerzame ervaring.”

Hij is trots op zijn werk voor de startup OpenMaze, waar hij belangrijke privacy kwesties aan het licht bracht. Lucas kijkt positief terug op zijn ervaring: “De stage bij The Gate is een uitdaging, maar wel een hele leerzame uitdaging. Hier leer je echt om het juridische gedeelte toe te passen in de praktijk!”

“Één uitdagende zaak leerde me veel over aansprakelijkheidsrisico's en de noodzaak van waterdichte contracten''

Farshid Bajowri: Proactief en Zelfstandig Werken

De 25-jarige Farshid Bajowri begon zijn meewerkstage bij The Legal Desk in augustus 2023. Zijn interesse in ondernemingsrecht en de kans om zelfstandig te werken trokken hem aan. Farshid: “Een uitdagende zaak waarbij ik een studententeam hielp met contractonderhandelingen leerde me veel over aansprakelijkheidsrisico's en de noodzaak van waterdichte contracten.”

Daarnaast is Farshid trots op zijn bijdrage aan het opzetten van een onderneming voor studenten en zijn rol in het adviseren over de beste rechtsvormen. Farshid over zijn ervaring: “Ik waardeerde de samenwerking met mijn favoriete startup-founder Manuel, en de mogelijkheid om deel uit te maken van baanbrekende projecten zoals die van Team Virtue.” Farshid concludeert: “The Legal Desk is een stageplaats waar je de mogelijkheid en vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkelen.”

Conclusie

De ervaringen van Peter, Timber, Lucas en Farshid laten zien hoe waardevol een stage bij The Legal Desk kan zijn. Ze hebben niet alleen hun juridische vaardigheden aangescherpt, maar ook belangrijke professionele competenties ontwikkeld zoals zelfstandig werken, effectieve communicatie en het geven van betrouwbaar juridisch advies.

Solliciteren?

Wil jij nu graag stagelopen bij de support desk van The Gate en waardevolle inzichten bieden aan startups? Mail je cv en motivatie naar info@thegate.tech.