Aankomend evenement

Fontys Engineers Meet & Match 2024

  • Ondernemen
  • Werken
  • Studenten
  • Arbeidsmarkt
Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Webinar: Voeding in plaats van vulling

Iedereen komt wel eens in de verleiding om suikerrijke en bewerkte voeding te eten. Alleen zijn deze producten niet zo goed voor je lichaam.

Tijdens de webinar ‘Voeding in plaats van vulling’ kom je erachter hoe dit precies zit en welke producten wel gezond zijn voor je lichaam. Met Hans van Kuijk, sportarts gespecialiseerd in leefstijl, ervaringsspecialist en inspirator Wim Tilburgs en PSV leefstijladviseur Nina de Rooij duik je in de wereld van voeding.

Sprekers

Hans van Kuijk is als sportarts bij TopSupport / St. Anna Ziekenhuis gespecialiseerd in leefstijl. 65 procent van zijn verwijzingen gaan over leefstijlveranderingen waarbij voeding een belangrijke rol speelt. Van Kuijk is initiatiefnemer van GezondDorp Leende, waarbij inwoners zichzelf weer strakker en gezonder eten. Ook is hij mede-auteur van het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand’. 

Wim Tilburgs doorbrak in 2015 de diagnose diabetes type 2 en morbide obesitas. Dat lukte hem door zijn leefstijl aan te passen en pure en onbewerkte voeding  te nuttigen. Sinds zes jaar zet hij zich in om andere mensen met gerelateerde aandoeningen te ondersteunen en inspireren. Hij is oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn. Ook heeft hij samen met Ancora Health een programma ontwikkeld om diabetes type 2 tegen te gaan.

Nina de Rooij is als PSV leefstijladviseur nauw betrokken bij de ontwikkeling van het PSV Brainport Vitaliteitsplatform en begeleidt wekelijks ongeveer honderd mensen naar een gezondere en vitalere leefstijl.