Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Webinar: Kies bewust en eet gezond

Weet jij goed wat gezonde voeding is, maar vind je het toch lastig om de verleiding van een ongezonde snack te weerstaan? Het is een strijd die veel mensen met zichzelf voeren: je wilt gezond eten, maar doet het uiteindelijk niet. Dat is vervelend en kan meerdere oorzaken hebben. Maar gelukkig zijn er ook een aantal handige tips & tricks om bewust te worden van deze valkuilen en behoeftes. 

Tijdens de webinar ‘Kies bewust en eet gezond’ van dinsdag 20 juni 2023, namen we je mee in de wereld van voeding en bespraken we hoe je een gezond voedingsgedrag in de praktijk kunt volhouden. Dat doen we samen met drie experts: Dr. Chantalle Burgers, huisarts en leefstijlarts & coach, Marieke de Groot, diëtist en auteur van het boek Vast Wel! en Nina de Rooij, leefstijladviseur bij PSV.   

Kijk het webinar hieronder terug. 

Meer over de sprekers

Dr Chantalle Burgers 

Chantalle Burgers werkt twee dagen per week als huisarts. Door de gebrekkige tijd die ze tijdens het spreekuur met haar patiënten heeft, bekruipt haar het gevoel dat ze aan symptoombestrijding doet en niet de oorzaken aanpakt: ze bestrijdt de ziekte, maar bevordert niet per se de gezondheid en het geluk van de patiënt. 

Daarom is ze naast haar baan als huisarts ook als leefstijlarts en coach aan de slag gegaan. Met haar bedrijf Dokter Chantalle begeleidt ze mensen naar een optimaal welzijn. Of zoals ze het zelf op zijn Brabants zegt: ‘Jezelf kei goed voelen.’ 

Marieke de Groot 

Marieke de Groot is diëtist en mede-eigenaar van de Voedingsacademie, waarbij ze naar eigen zeggen de huidige opvattingen over voeding en gezondheid uitdaagt. Ze houdt van voeding, periodiek vasten, kou, ademhalingsoefeningen, avontuur en hardlopen. 

Na meerdere opleidingen verlegde ze haar focus: van één-op-één begeleiding op doorverwijzing van de huisarts naar het inspireren van grote groepen over hun gezondheid. In 2021 verscheen haar boek Vast Wel!, dat ze samen met Brenda Frunt schreef. Daarin legt ze uit hoe je meer energie krijgt door minder vaak per dag te eten. 

Nina de Rooij 

Nina de Rooij is leefstijladviseur bij PSV en nauw betrokken bij de ontwikkeling van het PSV Brainport Vitaliteitsplatform. Ze begeleidt wekelijks honderden mensen naar een gezondere en vitalere leefstijl.