Laatste nieuwsbericht

24 februari 2021

Verbinden op afstand

  • Artikelen
Alle nieuwsberichten

Aankomend evenement

Alle evenementen
Sluiten Close
Scroll verder

Brainport Experience Box

In dit unieke stukje stadion op de tribune krijgen de genodigden een unieke beleving waarbij zij een sneak preview krijgen van de toekomst op het gebied van sportinnovaties en fanengagement die de normale stadionbezoeker nog niet krijgt. 

Brainport Experience Box

In de Brainport Experience Box krijgen supporters op een unieke manier een sneak preview van de toekomst op het gebied van technologie, sportinnovaties en fan-engagement. Waar kan dat beter dan in de slimste regio ter wereld? Brainport Eindhoven is wereldwijd een van de koplopers in de high tech en maakindustrie. We willen de inwoners en medewerkers van de partnerbedrijven uit de regio graag kennis laten maken met de innovaties die hieruit voortkomen. En wat de impact hiervan is op de samenleving.

Rijkere wedstrijdbeleving door technologie

Een select aantal technologische innovaties wordt per wedstrijd getoetst. Tijdens de introductie van de box maken de gasten bijvoorbeeld kennis met de mogelijkheden van 5G-technologie. Zo krijgen ze toegang tot spelersdata en wedstrijdbeelden die normaal alleen beschikbaar zijn voor coach en staf. Ook zien ze wat spelers die dag hebben gegeten en wat hun energieverbruik is tijdens de wedstrijd. Tevens worden de supporters bij het veld begroet door Cody Gakpo in 3D middels augmented reality en krijgen ze middels een VR-bril extra informatie rondom de wedstrijd. Naast het testen van de technologie en het hiermee kennis laten maken bij de gasten, dragen deze technologieën bij aan het verrijken van de kijkbeleving in het stadion.

“Technologie en mensen met elkaar verbinden komen hier heel mooi samen. Regionale innovaties worden hier getest, terwijl ze pas veel later beschikbaar zullen zijn voor iedereen in de samenleving. De Brainport Experience Box mag daarom met trots de kraamkamer van innovatie uit Brainport worden genoemd.”

 

Open innovation hub

Ultieme wedstrijdbeleving

Tevens is de Brainport Experience Box een innovatielab waarbij de nieuwste innovaties op het gebied van stadionbeleving kunnen worden uitgeprobeerd in een open innovatie hub. Hierbij willen we vooral de kracht van het ecosysteem Brainport Eindhoven inzetten om ideeën en technologiën te ontwikkelen en testen om te komen tot nieuwe smart stadium & fan engagement oplossingen. Denk aan concepten op het gebied van mobiliteit, bereikbaarheid, crowd management, leefbaarheid, inclusie en duurzaamheid, maar ook veiligheid en digitalisering. 

Klik hier om je aan te melden

Thema's

In de Brainport Experience Box krijgen supporters op een unieke manier een sneak preview van de toekomst op het gebied van technologie, sportinnovaties en fan-engagement. Waar kan dat beter dan in de slimste regio ter wereld?