Laatste nieuwsbericht

Alle nieuwsberichten

Aankomend evenement

Alle evenementen
Sluiten Close

Noordhofprijs 2021

Vanmiddag wordt voor de 32e keer de Noordhofprijs uitgereikt van 13.30 - 15.00 uur op de High Tech Campus in Eindhoven. De livestream is online te volgen via onderstaande link.

Wat is de Noordhofprijs?

De Noordhofprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste vakmensen van de Brainport regio (Zuidoost-Brabant).

De Stichting Bevordering Vakmanschap reikt sinds 1986
de Noordhofprijs uit aan de beste vakman of
vrouw in de bouw, metaal, mechatronica
en overige vakgebieden in het technisch
domein.

 

Maak kennis met onze dagvoorzitter Sophie!

Sophie van Hoytema is presentatrice, dagvoorzitter, cabaretière, zangeres en gespreksleider inéén. Zo trok ze de afgelopen jaren met haar eigen theatervoorstellingen door het land, presenteert ze het tv-programma RTL Snowmagazine op RTL 4, maakte ze 2 cd’s, leidde ze webinars over de meest uiteenlopende onderwerpen en was ze bijvoorbeeld ook dagvoorzitter op een congres van Microsoft over innovatie in het onderwijs en maakte ze cabaret voor vrouwelijke leiders in de zorg. De lijn in al die verschillende werkzaamheden is dat ze hetallemaal met evenveel energie en enthousiasme doet.

De kiem voor deze veelzijdigheid komt mede door haar uiteenlopende opleidingen. Ze voltooide eerst een studie Technische Bestuurskunde aan de TU in Delft en deed daarna de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Hierdoor kan ze zich snel inhoudelijk in iets verdiepen en geeft ze er vervolgens haar eigen creatieve en zo nodig luchtige draai aan.

De winnaars van de Noordhofprijs 2020

De Stichting Bevordering Vakmanschap reikt sinds 1986 de Noordhofprijs uit aan de beste vakman of vrouw in de bouw, metaal, mechatronica en overige vakgebieden in het technisch domein. 

Bekijk hier de winnaars van 2020​​​​​​​

De kunstenaar over zijn werk

De Noordhofprijs bestaat uit een kleine uitvoering van een uit brons gegoten beeld dat is gemaakt door Hans Goddefroy uit Helmond. De kunstenaar is in 1933 geboren in Indonesië en volgde zijn opleiding aan de kunstacademie St. Joost in Breda, de Rijksacademie in Amsterdam en de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Het orginele beeld staat in het gebouw van Summa College, Sterrenlaan 10 in Eindhoven.

Wil jij je collega opgeven?

Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen o.a. door het brengen van een bezoek aan de werkplek van de kandidaat. Mocht een nominatie niet geaccepteerd worden, dan wordt dit aan het einde van het bezoek van de jury medegedeeld aan de leidinggevende.

De vakman/vakvrouw moet zich wel aan bepaalde criteria voldoen.

Bekijk hier de criteria voor nominatie

Maak kennis met de vakmannen en -vrouwen die dit jaar kans maken op de Noordhofprijs.

Nominaties 2021

Maak kennis met het bestuur en de jury

De Stichting Bevordering Vakmanschap organiseert de uitreiking van de Noordhofprijs, de prijs voor de beste vakman/vakvrouw in de regio Zuidoost Brabant. Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen en wie de Noordhofprijs wint. De jury bestaat uit Wim Peters, Hans van Bussel en Lau van den Bos. 

Stichting Bevordering Vakmanschap

Sfeerimpressie