Laatste nieuwsbericht

Arrow icon Alle nieuwsberichten

Aankomend evenement

Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close

Door het Financieel Fit programma hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden

Een veilige werkomgeving creëren waar (geld)problemen besproken kunnen worden. Dat is waar Renée Vugts, Head of HR West Europe bij Financial Solutions Partner DLL, zich hard voor maakt. En dat is nodig volgens haar, vooral nu. Toen ze hoorde over het programma Financieel fit in Brainport van Partnerfonds Brainport Eindhoven wist ze dan ook meteen: dit moeten we binnen DLL aan de man brengen. “Ook mensen met een goed salaris kampen in deze tijd met financiële geldzorgen. Dit verwacht je in eerste instantie niet binnen een organisatie in de financiële sector”

Jonge stellen die halsoverkop hun woning moeten verkopen omdat ze door de hoge energiekosten hun huis niet meer kunnen betalen. Mensen die door een life-event (scheiden, long-covid etc.) niet meer rond kunnen komen. Het is helaas aan de orde van de dag. ‘De omstandigheden hebben als vanzelfsprekend ook impact op het leven van onze werknemers. We willen ze wél verder helpen, maar hoe dan precies?”

In de startblokken

Na een gesprek met het programmateam van Partnerfonds Brainport Eindhoven werd het haar duidelijk. “DLL is een grote organisatie, daarom vond ik het belangrijk om dit organisatiebreed aan te pakken. Het Financieel Fit programma kon me daarbij helpen. Het Partnerfonds bracht me in contact met andere bedrijven en hielp met communicatie en trainingen. Begin volgend jaar gaat onze communicatiecampagne in Nederland de lucht in. We starten met aanbieden van trainingen aan een kleine 100 leidinggevenden.”

Verschillende werkculturen

DLL is een internationaal opererend bedrijf. Naast Nederland is Renée ook verantwoordelijk voor de HR-teams in Duitsland en België. Is daar ook behoefte aan zo’n programma? “Het moet wel passen bij de cultuur, in Duitsland en België is het minder gebruikelijk om over je privéleven te praten. Daarom willen we dit nu goed opzetten in Nederland en daarna kijken we hoe we dat kunnen vertalen naar een andere werkcultuur. Daarnaast hebben we niet zoals in Eindhoven een programma waar we bij aan kunnen sluiten. We willen daar dus eerst naar op zoek gaan in onze buurlanden, dat helpt ons als organisatie.”

 

Nederlandse Schuldhulproute 3.0

Over verschillende culturen gesproken, bij DLL Nederland werken ook veel internationale kenniswerkers. Hoe DLL daarmee omgaat? “We hebben bewust gewacht op de nieuwe versie van het platform van de NSR (www.geldfit.nl). Via de Nederlandse Schuldhulproute komen werknemers terecht bij de juiste instanties.” Ze benadrukt: “De nieuwe versie is niet alleen Engelstalig, maar ook gericht op mensen die van oorsprong niet uit Nederland komen. Zo wordt er ook antwoord gegeven op veelgestelde vragen zoals: hoe vraag ik een DigiD aan?” Daarnaast wordt in deze nieuwe versie ook aandacht besteed aan levensgebeurtenissen, zodat gerichter ondersteuning geboden kan worden.

Samen voor een financieel gezonde regio

Of ze dit programma ook anderen bedrijven aanraadt? “Zeker. Waarom zou je het wiel opnieuw willen uitvinden, als de oplossing er al is? Veel bedrijven hebben al ervaring opgedaan met dit programma. Zij weten wat wel en niet werkt. We kunnen leren van elkaar en samen zorgen voor een financieel gezonde regio.”