Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Partnerfonds Brainport Eindhoven

Samen werken aan oplossingen voor urgente maatschappelijke problemen in de regio

Een jaar nadat ASML, Jumbo Supermarkten, High Tech Campus Eindhoven, Philips en VDL Groep gezamenlijk premium partner zijn geworden van PSV heeft dit collectief een nieuwe stap gezet. Met de oprichting van het Partnerfonds Brainport Eindhoven.
Vanuit dit nieuwe fonds willen de vijf topbedrijven, PSV en
Brainport Development het leven van inwoners in de
Brainportregio die het moeilijk hebben duurzaam verbeteren.

Koningin Máxima op werkbezoek bij VDL groep en het Partnerfonds.

Nieuwsberichten

"Brainport moet van én voor iedereen zijn, want iedereen is Brainport. Daar zetten wij ons graag voor in."

President-directeur Willem van der Leegte, VDL Groep

 “In Brainport-regio leven we samen in een succesvolle regio waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen intensief én constructief samenwerken aan een mooie toekomst”, stelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. “Samen maken we de meest complexe machines en vernieuwende producten die de wereld duurzamer, beter én gezonder maken. Toch zijn er mensen in onze regio die het sociaal moeilijk hebben en zich niet altijd verbonden voelen met onze regio. Zij profiteren niet mee, terwijl hun omgeving wel verandert. Voor hen is dit Partnerfonds bedoeld.”  

Wat is de focus van het Partnerfonds?

Het fonds is eind vorig jaar gestart met het ontwikkelen van een geldzorgenprogramma voor de hele Brainport regio. Schulden zijn vaak het begin van een ketenreactie aan problemen in huishoudens, zoals armoede. Bijvoorbeeld alleen al in de gemeente Eindhoven zijn ongeveer 3.500 arme inwoners mét schulden in beeld (bijna 60 procent van deze doelgroep in de Brainport regio). Deze mensen hebben minder dan 130 procent van het minimumloon te besteden. Volgens de planbureaus groeit het aantal mensen dat in armoede leeft tot 2035 met ruim een kwart.

"Samenwerken loont, mét elkaar én voor elkaar. Dat is de kracht van deze regio. Van die kracht moet iedereen kunnen profiteren."

Voormalig Eindhovens wethouder Staf Depla

Het Partnerfonds doet meer dan bijdragen met een financiële impuls, zoals het inzetten van de menskracht en expertise van het netwerk. Het fonds wil bijdragen aan het vergroten van de impact van bestaande sociale initiatieven en structuren.

De programma’s van het Partnerfonds kunnen alle 21 regiogemeenten van Brainport Eindhoven bestrijken. Het doel is een succesvolle regio voor alle inwoners die bekend staat om haar talent, vitaliteit en trots. Dit zijn de thema’s van de initiatiefnemers die zijn vastgelegd in hun partnerschap met PSV. Zo draait het Partnerfonds Brainport vanaf deze zomer bijvoorbeeld in meerdere wijken en gemeentes een vitaliteitsprogramma, Fit in de Buurt, speciaal voor volwassenen die niet lekker in hun vel zitten als gevolg van sociale eenzaamheid, fysieke problemen of mentale zorgen. Fit in de Buurt zet hiermee alle kennis op het gebied van vitaliteit en top sport van PSV en partners zoals Jumbo en Philips in voor iedereen in de regio.

 

"De groei van onze regio moet een positieve ontwikkeling worden voor iedereen. Want Brainport is van ons allemaal. Daarom nemen wij deel aan het Partnerfonds Brainport Eindhoven."

Hans de Jong, President Philips Nederland

"We moeten er voor zorgen dat alle inwoners kunnen bijdragen en profiteren."

Peter Wennink, President & CEO ASML

“De bedrijven in de Brainport-regio zijn internationaal de absolute top en trekken knappe koppen van over de hele wereld om mee te werken aan verdere groei en succes. Daarmee creëren we veel welvaart voor de regio én voor Nederland, maar dat is niet genoeg. We moeten er voor zorgen dat alle inwoners kunnen bijdragen en profiteren. We zijn pas succesvol als we zowel zakelijk als sociaal samenwerken en winnen, opdat iedereen zich straks een trotse Brainport-inwoner voelt.”

Het bestuur

  • Staf Depla, Voorzitter, Voormalig wethouder Eindhoven, voormalig lid Tweede Kamer
  • Thijs Eradus, Bestuurslid, Algemeen directeur Springplank
  • Hesam Fahimi, penningmeester, Directeur en oprichter onderzoeksbureau Markteffect
  • Jennifer van der Leegte, Bestuurslid, Executive Vice President  VDL Groep
  • Marije Rhebergen, Bestuurslid, Hoofd Duurzaamheid DLL

Het bestuur is bereikbaar via bestuur@partnerfondsbrainporteindhoven.nl

Beloningsbeleid: Conform de statuten art. 7 lid 4 worden aan bestuursleden geen vergoedingen toegekend. 

Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer (RSIN) 861443743.

Contact

Heeft u een vraag of interesse in sponsoring als partner? Neem contact op via partnerfonds@brainporteindhoven.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de programma’s en ontwikkelingen van het Partnerfonds Brainport? Volg ons dan op LinkedIn

Meer weten?