Sluiten Close
Sluiten Close

Veel kinderen gingen jullie al voor in de Scholenchallenge. We hebben hun vragen verzameld om jullie alvast een stapje vooruit te helpen. Staat jouw vraag er nog niet tussen, stuur hem dan zeker nog naar de expert!

Hoe zorgen we ervoor dat de spelers in 2030 fit zijn?

Om fit te zijn is het belangrijk om gezonde voeding af te wisselen met beweging. Als spelers een wedstrijd hebben gespeeld is het belangrijk dat ze voldoende rust nemen om te herstellen. Dat betekent dat hun lijf moet bijkomen van de inspanning. Dat verschilt dus per dag; hebben ze moeten trainen? Ook dan moet je herstellen. En natuurlijk is het dan belangrijk om goed te eten. Zoals je in ons filmpje zag is het belangrijk om vetten te eten, maar ook andere zaken.

Hoe zorgen we ervoor dat er in 2030 meer gezond en minder ongezond eten is?

Het is heel makkelijk om ongezond eten te kopen. Is het jullie opgevallen dat dit vaak ook goedkoper is dan gezond eten? Ongezond eten is vaak ook heel lekker. Dus wat kunnen we er aan doen dat gezond eten ook lekker is, of dat bekend is bij iedereen dat het lekker is. Misschien moeten we gewoon minder ongezond eten produceren, maar dat zou ook betekenen minder snoep.

Hoe zorg ik ervoor dat het eten gezond is als ik het zelf moet koken?

Zorg ervoor dat wat je maakt je ook zelf lekker vindt. Dat doet Phoxy ook. Want dan ga je het zeker ook opeten!

Hoe zorgen we ervoor dat mensen geen snoep eten?

Snoep mag wel hoor, alleen met mate. Dus niet de hele dag door snoepen. En er zijn natuurlijk ook suikervrije snoepjes. En ik vind appels heel lekker, dat vind ik een snoepje.

Hoe kunnen we zorgen voor meer winkels met gezond eten?

Dat is een interessante vraag. Ik denk dat er heel veel winkels zijn die gezond eten verkopen. Maar omdat het vaak duurder is kopen mensen toch sneller ongezond eten. Helaas... Misschien kunnen we een goede reclame verzinnen waardoor mensen het leuk vinden gezond eten te kopen?

Is er al een moestuin in de buurt van het PSV stadion?

Oeh, daar moesten we even goed over nadenken... Er is een hele uitgebreide keuken in het stadion en ook in ons trainingscomplex. Daar in de buurt ligt de Philips Fruittuin. Ken je dat? Niet echt een moestuin, maar ze hebben er wel heel veel soorten vers fruit en groentes.