Aankomend evenement

Fontys ICT Innovations Insight 2024

  • Technologie
  • Opschaling energie-innovatie en producten
Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close

Veel kinderen gingen jullie al voor in de Scholenchallenge. We hebben hun vragen verzameld om jullie alvast een stapje vooruit te helpen. Staat jouw vraag er nog niet tussen, stuur hem dan zeker nog naar de expert!

Hoe druk kan het in 2030 zijn in het stadion?

Als we niks veranderen kunnen er 35.000 mensen in het stadion – veel he!

Heb je een entreebewijs nodig om binnen te komen in 2030 en zo ja, wat voor iets?

Jazeker! Dat zal nog wel nodig zijn. Nu maak je nog gebruik van een kaartje, dit kan digitaal of geprint zijn. En onze seizoenkaarthouders (dat zijn supporters die naar alle wedstrijden komen) hebben een speciale kaart. Ik denk dat we in 2030 vooral digitale kaarten hebben. Ik ben wel benieuwd hoe die er uit gaan zien.

Hoeveel camera's zijn er in 2030 nodig?

Heel veel! Ik zou moeten tellen hoeveel het er nu zijn, maar als je mijn filmpje bekijkt zie je dat ze overal hangen. Voor het stadion, bij de fietsenstalling, op de tribune op de gangen. Dus een aantal vind ik lastig om te schatten. Misschien werken we ook wel met drones.

Word je gefouilleerd als je binnen komt in het stadion in 2030?

Dat zou mooi zijn als dat niet hoeft! Misschien kunnen we wel met dezelfde techniek gaan werken als op de luchthaven. Ken je die scanners? Zoek maar eens op.

Hoeveel beveiligers zijn er in 2030 nodig?

Poeh, jullie zetten me wel aan het denken. Ook hier hoop ik natuurlijk dat dit niet nodig zal zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen in het stadium zich veilig voelt en dus ook met de hele familie kan komen. Misschien hebben we tegen die tijd wel robotbeveiligers?

Hoe sterk zijn de muren van het PSV stadion?

Heel sterk! De muren en de vloeren vormen het fundament (moeilijk woord; de basis) van het stadion. En in het stadion kunnen 35.000 mensen zitten. Dus ik denk dat ze heel sterk zijn. Ik moet even nadenken of we dit kunnen meten?

Hoe stevig en goed zijn de camera's?

Die zijn heel erg stevig. We willen natuurlijk niet dat we ze na iedere wedstrijd weg moeten gooien. Of stel je voor dat een speler er een bal tegenaan trapt. Weet je wel hoe hard zo’n bal kan gaan? Soms wel 90km per uur. Ja, dan moet je wel tegen een stootje kunnen.