Aankomend evenement

Fontys ICT Innovations Insight 2024

  • Technologie
  • Opschaling energie-innovatie en producten
Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Beweeginspiratie

Eet je lunch tijdens een wandeling, voer je telefonische afspraken terwijl je een blokje om loopt of sta tien minuten eerder op om beweegoefeningen te doen. Om vitaal te blijven, is het van belang dat je voldoende beweegt. Met deze handige tips inspireren we je hoe en wanneer je dat op een leuke en eenvoudige manier thuis kunt doen. 

Om voldoende te bewegen, is het belangrijk dat je structuur aanbrengt in je beweegmomenten. Hoe meer bewegen onderdeel is van je dagelijkse routine, hoe makkelijker het is om vol te houden. Kijk eens naar je dagindeling en bepaal op welke momenten jij zou kunnen bewegen. Zodra je deze momenten voor jezelf hebt bepaald, plan je deze meteen in. 

Wij geven je een aantal momenten waarop je in het dagelijks leven eenvoudig tijd kunt maken om te bewegen. 

Opstaan en gaan

Heb jij ‘s ochtends geen tijd om te bewegen? Sta tien minuten eerder op en geef jezelf de ruimte om iedere ochtend oefeningen te doen of naar buiten te gaan. Zo geef je je lichaam en geest de kans om wakker te worden en gun je jezelf een frisse start van de dag.

Actieve lunch

Ben jij gewend te lunchen achter je bureau of aan de keukentafel? Probeer eens een lunchwandeling. Wil je niet alleen wandelen? Vraag aan je vrienden of buren of zij zinnen hebben om samen een blokje om te lopen. Of bel een collega om bij te praten tijdens je lunchwandeling. 

Plan je pauzes in

Ben jij een type dat graag doorwerkt en vergeet te pauzeren? Dan helpt het om je pauzes of beweegmomenten in te plannen in je online agenda, pauzesoftware op je computer te installeren of apps zoals ‘Stand Up! The work break timer’ of ‘Take a Break’ te gebruiken. 

Tele-wandelen

We zijn gewend om onze telefoongesprekken zittend achter ons bureau te doen. Maar sommige telefonische gesprekken of overleggen kun je ook eenvoudig voeren terwijl je aan het wandelen bent. Bijkomend voordeel: veel mensen praten lopend makkelijker dan zittend.

Krijg nieuwe energie van energizers

Heb je net een lang overleg gehad of zit je al even achter je bureau? Doe een energizer op je werk of thuis met je partner of kinderen. Een energizer is een korte activiteit of game waar je actief aan moet deelnemen en die je samen doet. Zo krijg je weer een stoot nieuwe energie. 

Sluit je werkdag af

Ben jij klaar met werken? Gebruik de tijd die je eerst kwijt was aan reistijd om te bewegen en je hoofd leeg te maken. Ga lekker buiten wandelen of doe oefeningen om je spieren te trainen. 

Doe mee aan (online) sportlessen

De deuren van de sportscholen zitten al even op slot, maar dat wil niet zeggen dat jij geen sportles kunt volgen. Op internet kies je een les die bij jou past. Alleen of met het hele gezin. Kijk eens op https://fitblijvendoenwesamen.nl/ of https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/nederland-in-beweging/

Je dailymile

Het doel is even gezond als simpel: ga iedere dag een kwartier wandelen. Dat staat gelijk aan ongeveer 1,6 kilometer (een mile). NL2025 en JOGG bieden je handvatten aan hoe je dit het best kunt doen. Kijk snel op https://thedailymile.nl

Kwiek beweegroute

Wist je dat veel dorpen en steden in de Brainportregio een Kwiek beweegroute hebben? Dat is een route die gebruikmaakt van straatmeubilair in de buurt. Je kan deze route wandelend of rennend afleggen. Onderweg kun je oefeningen doen, zoals rekken, strekken en balanceren. Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op https://www.facebook.com/KWIEKbeweegroute

Wandel je vrienden eruit

Houd jij van een uitdaging? Dan is de app Ommetje iets voor jou. Ga al wandelend de strijd aan met je vrienden, familie of collega’s. Het is heel simpel: hoe meer je wandelt, hoe meer punten je verdient. Kijk snel op https://www.hersenstichting.nl/ommetje/ en trek je wandelschoenen aan.

Beweeg en verdien tegoedbonnen

Er zijn meerdere apps waarbij je door te bewegen voor de leukste cadeaus spaart. Zo kun je bij de A.S.R. Vitality app punten scoren en maak je wekelijks kans op een mooi cadeau of je spaart een jaar lang voor cashback op je aanvullende zorgverzekering. Kijk snel op https://www.asr.nl/vitality.

Ga jij liever voor de Fitcoin? Download dan de It’s my life app (www.itsmylife24.nl). Deze Fitcoins kun je inzetten bij regionale initiatieven. Let op: houd er rekening mee dat deze apps vaak niet gratis zijn. 

Bedenk een beweegchallenge

Bedenk samen met je collega’s, vrienden of familie een beweegchallenge. Je kan het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil. Bijkomend voordeel: het is ook nog eens goed voor het groepsgevoel.

Autheur: Nina de Rooij, PSV leefstijladviseur 

Houd ons platform goed in de gaten want binnenkort lanceren we ons PSV Brainport beweegspel!

Naar de homepage Arrow icon