Sluiten Close
Sluiten Close

Brainport partners doneren bijzondere PSV-shirts aan kinderafdelingen in 4 ziekenhuizen

De kinderafdelingen van de vier grote regionale ziekenhuizen ontvangen van de partners uit het partnership Brainport Eindhoven & PSV bijzondere operatiehemden gemaakt van voetbalshirts.

Geschreven door Brainport Eindhoven

20 mei 2020

De kinderafdelingen van de vier grote regionale ziekenhuizen ontvangen van de partners uit het partnership Brainport Eindhoven & PSV bijzondere operatiehemden gemaakt van voetbalshirts.

Geschreven door Brainport Eindhoven

20 mei 2020

 

 

 

In het shirt van je voetbalheld geopereerd worden. Dat maakt de operatie niet minder eng of zwaar maar geeft kinderen net wel dat kleine extra steuntje in de rug. Met een kleine aanpassing kunnen voetbalshirts, die de partners door het vroegtijdig beëindigen van het voetbalseizoen niet meer zullen gebruiken, worden aangepast naar ziekenhuishemden. “Het is belangrijk dat kinderen die hier binnen komen voor een ingreep zich ontspannen voelen. Zo’n shirt kan ze helpen om zich wat zelfverzekerder te voelen op het moment dat ze naar een operatiekamer gaan”, aldus Sandra, verpleegkundige in het Maxima Medisch Centrum, Veldhoven.

Geïnspireerd door een initiatief in Spanje, hebben de vijf partners Philips, ASML, VDL, Jumbo en High Tech Campus Eindhoven besloten om de PSV-shirts die dit seizoen niet meer gebruikt worden te doneren aan de vier grote ziekenhuizen in de Brainport regio (Maxima Medisch Centrum, St. Anna Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Helmond Elkerliek Ziekenhuis).

Van PSV-shirt naar operatiehemd

Na een kleine aanpassing zijn de shirts erg geschikt op kinderafdelingen en tijdens (kleine) ingrepen. Juist in een periode waarin de reguliere zorg weer wordt opgestart komen ze dus extra goed van pas. In het atelier van Wildenberg Ynformal zijn de afgelopen dagen de voetbalshirts zo aangepast dat zij als ziekenhuishemd dienst kunnen doen. De achterkant is volledig opengewerkt en voorzien van koorden. De shirts kunnen goed gereinigd worden waardoor de ziekenhuizen de shirts kunnen blijven hergebruiken.

Paul van Nunen, Directeur Brainport Development: "Een eenvoudige maar hele mooie manier om kinderen een hart onder de riem te steken wanneer zij een operatie of ziekenhuisopname moeten ondergaan. We hopen dat ze zich net een beetje sterker voelen in het shirt van hun PSV-helden. Vanuit het partnership waren alle partijen direct enthousiast om de shirts hieraan te doneren."

Partnership Brainport Eindhoven & PSV
Onder de naam ‘Metropoolregio Brainport Eindhoven’ hebben de Nederlandse topbedrijven Philips, ASML, VDL Groep, Jumbo Supermarkten, High Tech Campus Eindhoven zich met ingang van seizoen 2019/2020 als premium partner verbonden aan PSV. De bedrijven hebben de ambitie om samen de regio Brainport Eindhoven nóg prominenter op de kaart te zetten als wereldleider in kennis, hightech en innovatie.