Aankomend evenement

Robocup 2024

  • AI (kunstmatige intelligentie)
  • Studenten
  • Technologie
Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

De opdracht

Alles kunnen maken wat je kunt bedenken. Dat maakt techniek zo leuk. En in ons bedrijf mogen wij alles maken en bouwen zoals onze klanten dat willen, dat is toch gaaf? Dat is ook precies wat wij hebben gedaan met de spelersbus van PSV. Dit doen wij bijvoorbeeld ook voor politieauto’s en busjes, en voor speciale voertuigen voor het leger waarmee soldaten zich snel kunnen verplaatsen door een woestijn of de bossen. En om zo’n voertuig te kunnen bedenken en ontwerpen is het belangrijk dat je over heel veel dingen nadenkt. Waarom zou jij met een voertuig willen rijden? Waarom zou een klant er een bij jou willen kopen? Wat maakt een voertuig veilig? Hoe werkt een motor eigenlijk? En hoe rijdt zo’n voertuig nou precies: wat is daarvoor nodig, naast brandstof, een motor, tandwielen, wielen en banden? In deze Brainport School Challenge ontdek je meer over slimme mobiliteit. Dat is hoe je het noemt wanneer je op de beste, schoonste, meest gemakkelijke manier van A naar B gaat. Een belangrijk onderwerp, want iedereen gaat elke dag minimaal 4 keer ergens naar toe en weer terug. Heb jij al eens ooit nagedacht waar jij op een dag allemaal naartoe gaat? Maar heb je ook al eens nagedacht hoeveel supporters er tegelijk naar het stadion gaan, hoeveel auto’s dat zijn en hoe al dat vervoer van supporters in de toekomst veel slimmer en schoner kan?

Ontdek bij VDL meer over slimme mobiliteit. Krijg antwoorden op vragen als: hoe worden elektrische bussen opgeladen? En hoe lang gaat de batterij dan mee? En hoe groot zijn die batterijen dan precies? Ga mee op onze dynamische ontdekkingsreis in de wereld van slimme mobiliteit. Doordat de bussen van VDL zo zuinig zijn én snel kunnen worden opgeladen, rijden ze extra veel kilometers. En is het jou opgevallen dat er geen uitlaat onder de bus zit? Deze bussen zijn dan ook erg schoon omdat ze rijden op stroom. Help ons mee met je beste idee en samen maken we de wereld elke dag weer een beetje schoner en groener, zodat jullie gezond buiten kunnen spelen en sporten.

Maar heb je ook al eens nagedacht dat als een bus elektrisch kan zijn, of je dit dan ook kunt toepassen op andere voertuigen zoals vuilniswagens of vrachtwagens? En wat betekent dit dan? Hoe ziet zo’n elektrische vuilnisauto er dan uit? Waar laat je de stroom voor de motor? Heb je al een idee hoe groot die accu is, en hoe zwaar, en hoe ver je er dan mee kunt rijden? En krijg je dan die stroom weer in de accu, en hoe maak je die stroom dan?

Een slim en schoon voertuig bouwen is zo makkelijk nog niet. Ga jij met ons de uitdaging aan?

“Kijk goed om je heen. Wat vind jij een slimme oplossing? Onderzoeken is leuk, maar doen is leuker. Wat is er allemaal elektrisch en snap jij hoe het werkt?”

 

Diede Teunissen