Aankomend evenement

Robocup 2024

  • AI (kunstmatige intelligentie)
  • Studenten
  • Technologie
Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

High Tech Campus Expert

De opdracht

High Tech Campus Eindhoven is de slimste vierkante kilometer van de wereld! Elke dag werken hier 12.000 slimme mensen van 220 verschillende bedrijven samen aan de producten van de toekomst. Nieuwe innovaties op het gebied van duurzaamheid, gezondheid, mobiliteit en veiligheid die het leven van mensen een stuk gemakkelijker, gezonder en aangenamer gaan maken. Denk aan een 3D voedselprinter, een koptelefoon die je emoties kan meten of een VR bril waarmee je ‘live’ kan gamen. Welke slimme producten zouden PSV kunnen helpen om de spelers beter te maken, het stadion veiliger en de fans gezonder? Op de High Tech Campus doen we niet 1 ding om een prettige werkplek te creëren, maar meerdere dingen tegelijk. Daarmee maken we een zogenaamd ‘ecosysteem’.

De High Tech Campus, oorspronkelijk de plek waar Philips onderzoek deed, opende in 2003 de (toen nog gesloten) poorten voor andere bedrijven. De Campus zorgt ervoor dat alle faciliteiten die een bedrijf nodig heeft om succesvol te kunnen zijn, aanwezig zijn. Een kantoor, een technische ruimte, maar ook verschillende restaurants en veel netwerkbijeenkomsten om elkaar beter te leren kennen.

Het grootste deel van de dag is het heel erg rustig op de Campus; iedereen werkt. Maar tussen half 12 en half 2 stromen de kantoren leeg en de vele wandelpaden op het terrein vol: dan is het lunchtijd. Bij de Strip – een gebouw van 400 meter lang met daarin een café, restaurants, een supermarkt een kapper en een sportschool – komen dan groepen collega’s samen. Alle talen hoor je dan voorbij komen, want er werken mensen van meer dan 100 nationaliteiten op de Campus. 

De Open Innovatie cultuur op de Campus is een groot onderdeel van het succes. Dit betekent dat bijna alle faciliteiten op het terrein gedeeld worden. Een andere belangrijke factor voor het succes van de Campus is de aanwezigheid van nieuwe startende ondernemingen: de ‘startups’. Deze vaak kleine bedrijven zijn altijd bezig met de ontwikkeling van nieuwe ideeën en hier kunnen de grotere bedrijven op het terrein nog veel van leren.

We doen er alles aan om een groene en gezonde werkplek te zijn voor alle werknemers. We zorgen voor gezonde voeding in de restaurants, we organiseren veel sportactiviteiten en we proberen de hoeveelheid afval op de Campus fors te verminderen. Het gras wordt gemaaid door schapen, er grazen koeien in de wei en we hebben veel ganzen, eenden, vogels en andere dieren op het terrein.

"Succesvol samenwerken en kennis delen is niet makkelijk, vaak zijn er verschillende achtergronden, belangen en ideeën. Toch is dat op de campus goed geregeld."

Hilde de Vocht