Laatste nieuwsbericht

Brainport Eindhoven logo

24 februari 2021

Verbinden op afstand

  • Artikelen
Arrow icon Alle nieuwsberichten

Aankomend evenement

Inloopspreekuren voor startups | gratis consult bij The Gate

  • Ondernemen
  • Technologie
  • Software
  • Data
  • Startups
Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Webinar: Omgaan met druk

Webinar ‘Omgaan met druk’ 

Heb jij weleens het gevoel dat je opgebrand bent, je even geen energie hebt of dat je stress of druk ervaart? Je bent niet de enige. Ongeveer 1 miljoen mensen hebben in Nederland last van burn out gerelateerde klachten. Nog eens 1 miljoen mensen gebruiken antidepressiva en 1.3 miljoen mensen hebben last van angststoornissen. We doen blijkbaar met zijn allen iets waar ons lichaam en de hersenen niet voor gemaakt zijn. Alleen wordt er niet altijd over gepraat.

De hersenen zijn overprikkeld, hoe komen we terug bij werkelijk gezond en mentaal fit zijn?

Tijdens de webinar ‘Omgaan met druk’, dat plaatsvondt op dinsdag 29 maart, maakten we het onderwerp bespreekbaar. Samen met Ernest Faber, oud-profvoetballer en tegenwoordig Hoofd Jeugdopleiding bij PSV, neuropsycholoog en wetenschappelijk publicist Dr. Erik Matser en PSV leefstijladviseur Nina de Rooij gingen we er dieper op in.

Kijk het webinar hier terug.

Sprekers

Ernest Faber voetbalde meer dan tien jaar in het eerste elftal van PSV. De geboren Eindhovenaar stond bekend als een harde verdediger en gewaardeerde kracht binnen het team. Faber is na zijn carrière als speler altijd actief gebleven in het voetbal. Hij was trainer bij onder meer NEC, FC Groningen en PSV. Tegenwoordig is hij Hoofd Jeugdopleiding bij PSV.  

Erik Matser is neuropsycholoog, universitair docent, wetenschappelijk publicist en sportpsycholoog. Hij is vooral bekend om zijn hersenonderzoek en mentale begeleiding van topsporters, artiesten en zakenmensen. Hij werkte vijftien jaar in het Sint Anna ziekenhuis in Geldrop en heeft sinds 2008 samen met zijn vrouw zijn eigen polikliniek Neuropsychologie in Helmond. Hier begeleidt hij mensen die kampen met restklachten van hersenletsel (geheugenklachten, concentratiestoornissen) en mensen die last hebben van energieverlies, geheugentekorten en aandachtsstoornissen door fysieke (overtraining) of mentale overbelasting (burn-out).

Nina de Rooij is als PSV leefstijladviseur nauw betrokken bij de ontwikkeling van het PSV Brainport Vitaliteitsplatform en begeleidt wekelijks meer dan honderd mensen naar een gezondere en vitalere leefstijl.