Laatste nieuwsbericht

Brainport Eindhoven logo

24 februari 2021

Verbinden op afstand

  • Artikelen
Arrow icon Alle nieuwsberichten

Aankomend evenement

Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

PSV Expert

De opdracht

Het Philips Stadion ligt nog steeds op dezelfde plek als waar het vroeger allemaal begonnen is, namelijk in het Philipsdorp midden in Eindhoven. Deze wijk was destijds speciaal gebouwd zodat de werknemers van Philips dicht bij de fabrieken van Philips konden wonen. Omdat sporten erg belangrijk is voor de gezondheid, kwam er in het Philipsdorp een groot sportpark. En daar staat nu nog steeds het Philips Stadion. Dit is heel bijzonder in Nederland, want er zijn nog maar weinig stadions die op dezelfde plek staan.

Hoe zorgen we voor een veilig en fijn stadion in 2030?

PSV heeft een prijzenkast vol staan met bekers en schalen.  In totaal werd PSV 23 keer landskampioen. Aan de Eredivisie doen achttien clubs mee. Elk seizoen treft PSV twee keer dezelfde tegenstander, waartegen PSV een thuis- en uitwedstrijd speelt. PSV heeft negen keer de KNVB Beker gewonnen. In 2012 won PSV de beker voor het laatst door in de finale van Heracles Almelo te winnen met 3-0. De KNVB Beker is een toernooi waar zowel prof- als amateurclubs aan deelnemen. Als je een wedstrijd verliest, ben je uitgeschakeld. De Johan Cruijff Schaal heeft PSV tien keer gewonnen. Het gaat hierbij om een wedstrijd tussen de winnaar van de KNVB Beker en de landskampioen. Deze wedstrijd werd altijd in de Amsterdam Arena gespeeld, maar vanaf 2017 in het stadion van de landskampioen. De Johan Cruijff Schaal won PSV voor het laatst in 2016. Toen won PSV met 1-0 van Feyenoord.  PSV heeft één keer de Europa Cup I en één keer de UEFA Cup gewonnen. Aan deze toernooien doen alleen de beste clubs van Europa mee. Dit zijn daarom de grootste prijzen die PSV ooit heeft gewonnen.

"Mensen moeten zich hier prettig voelen en zich daar ook naar gedragen. Gastvrijheid, vriendelijkheid en service spelen dan ook een voorname rol in de benadering van de bezoeker."

Marc van Laar